• Wings of Care
  • Wings of Care
  • Wings of Care
  • Wings of Care

Symposia Wings of Care

Er is veel in beweging rondom de thema's patientveiligheid, kwaliteit en teamwork in de zorg. Nieuwe maatregelen, checklists en procedures tuimelen over elkaar heen en zowel zorgverlener als zorgbestuurder vragen zich af:

Hoe kan ik deze materie op een effectieve manier implementeren in mijn eigen kliniek zonder de productie te schaden?

 

Wings of Care organiseert symposia om met zorgprofessionals, bestuurders, verzekeraars en politici over deze materie van gedachten te wisselen naar aanleiding van bijdragen van gerenommeerde sprekers.

 

Enkele voorbeelden:

In 2010 hebben experts uit binnen- en buitenland deze materie belicht tijdens ons symposium "Implementatie maatregelen kwaliteit en patientveiligheid: onze zorg". De diversiteit van de sprekers en de zeer betrokken symposiumbezoekers maakten deze dag tot een succes voor alle aanwezigen. Zie: symposiumverslag

In 2011 hebben we wederom een landelijk symposium georganiseerd, ditmaal in samenwerking met het splinternieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het thema was "veiligheid en transparantie in zorg en opleiding", belicht door gerenommeerde sprekers als Scott Higginbotham (NASA mission manager), prof. mr. Pieter van Vollenhoven (oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid) en Jos Nijhuis (president-directeur Schiphol).

Folder symposium 2010 - Wings of Care     JBZ symposium 2011 - Wings of Care